Gå en tur og boost dit stofskifte!
Gå en tur og boost dit stofskifte!

Skrevet af Kim Long Nguyen, 8. juni 2018
Tags: Fitness, Sundhed, Aktiv, Livsstil, Fedttab

Ens stofskifte afhænger af ens aktivitetsniveau. Jo højere aktivitetsniveau du har, jo højere er dit stofskifte, og ligeledes er det den anden vej. Så simpelt er det.

Nu er det jo ikke alle, som formår at finde tid eller overskud til at dyrke motion og dermed vil stofskiftet falde gradvist med tiden. Og med et lavere stofskifte er det dermed ensbetydende med, at kroppen har behov for færre kalorier og dermed en ringere appetit. Og tilpasser man ikke sin kost samt mængden af indtagede kalorier, vil det kun være et spørgsmål om tid, før kroppen får forøget sin fedtprocent.

En god måde at sætte gang i sin forbrænding og stofskifte er at gå en tur hver morgen på ca. 1 time. Og gør det gerne på tom mave, således kroppen formår at forbrænde yderligere fedt.

Nu er gåture jo langt mindre anstrengende end løbeture, hvilket også er nemmere at vedligeholde på længere sigt.

Desuden er gåture rent faktisk afstressende, idet det er motion i en stille og rolig tempo, samt der er rig mulighed for at nyde omgivelserne. Personligt kan jeg lide at lytte til lydbøger, mens jeg går ture. Det er en god måde at slappe helt af på, samtidig med at man bliver klogere og bliver inspireret.

Siden jeg er startet med at gå en tur hver morgen i den sidste månedstid, har jeg kunnet mærke en forskel i kroppen. Det er slet ikke intensivt og hårdt, hvorfor jeg bare kan blive ved med at gå. Mit stofskifte er også blevet forhøjet og kroppen føles varmere, så jeg kan spise lidt mere uden at tage på. Det er en fordel, især når man gerne vil øge muskelmassen, dvs. bulke.

Ulempen er dermed så, at man skal stå noget tidligere op, hvis man skal nå at gå en tur på ca. 1 time inden arbejde. Nogle dage er mental hårdere end andre, men nu prioriterer jeg kroppens sundhed og velvære højt, så det alene er god motivation for mig. Og til gengæld er det både fysisk og psykisk nemmere og overskueligt at gå end at løbe hver morgen.

Der er rig mulighed for at tilpasse ens gåtur, dvs. gå en tur med hunden eller med dit barn. Det handler bare om at finde en balance, som er med til at pleje kroppen.

Det er ovenikøbet også være en fordel at gå en tur efter en hård træningssession evt. på løbebåndet. Det sætter også gang i forbrændingen.

Det er hermed min anbefaling og råd til en sundere og fit krop. For mit vedkommende er det en optimal og vedvarende løsning, så prøv det endelig af om det ikke også gør en forskel for dig

Relevante indlæg

2 kommentarer

Karin Pedersen

Godt indlæg, Kim.
Det vil jeg da prøve at kaste mig ud i :-)

Kim Long Nguyen

Hej Karin,

Det er jeg glad for at høre :)
God gåtur. Håber du opnår betydelige resultater.

Mvh.
Kim

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort