Myten om kulhydrater
Myten om kulhydrater

Skrevet af Kim Long Nguyen, 1. januar 2016
Tags: Kost, Kulhydrater

Kulhydrater feder absolut ikke, som mange desværre tror. Det er faktisk meget simpelt, da det blot hele handler om antallet af kalorier, der indtages. Jeg har selv holdt mig væk fra kulhydrater, såsom brød, ris, pasta osv. før i tiden, idet jeg antog kulhydrater som den største synder ift. vægttab. Paleo-kosten eller stenalderkosten har jeg selv implementeret i min kost tidligere i livet. Det er faktisk en vigtig makro, da det giver energi til kroppen og har bl.a. følgende effekter:

  • Opnår større mæthed
  • Fjerner trangen til at overspise
  • Mere fysisk overskud
  • Mere klar i hovedet
  • Forøger koncentrationsevnen

Der er også kulhydrater i grøntsager, men det er i meget begrænset omfang, hvorfor ris, hvede og kornprodukter er mere foretrukket. Kulhydrater har mange egenskaber, hvilket man kan læse meget mere om på nettet. Jeg vil aldrig skære ned på kulhydraterne fremover og er absolut ikke bange for at spise hvidt brød, slik og andre fødevarer, der er rig på kulhydrater. Det giver mig også mere overskud i træningscentret, hvorimod jeg konstant følte mig træt, da jeg var på low-carb diæt.

Kulhydrater er også ekstremt vigtige ved muskelforøgelse. Uanset hvor meget der trænes og spises, vil det ikke være muligt at opnå optimale resultater, hvis kulhydrater skæres ned. Personligt elsker jeg mad, især ris og spiser det i store mængder. Jeg er ikke længere bange for kulhydrater, så længe jeg har kontrol over mine makroer og kalorieindtag. Makroer vil jeg komme ind på i et andet indlæg.

Så et godt råd er - spis endelig kulhydrater. Mere livsglæde opnås og man får mere overskud både på arbejdet, i træningscentret og sidst, men ikke mindst, ens privatliv. Godt nytår til jer læsere og nyd livet med god mad.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort