Træning efter aftensmaden?
Træning efter aftensmaden?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 13. april 2016
Tags: Træning, Livsstil

Vi har alle sammen vidt forskellige livsstile og dagligdage, hvorfor nogle kun har mulighed for at træne sent om aften. Det kan enten skyldes sene arbejdstider, børn i familien eller lignende. Træner man meget sent om aften, eksempelvis fra kl. 22 - 23, har man typisk spist aftensmad.

Spørgsmålet er hermed følgende, om der er ulemper eller fordele ved at træne efter aftensmaden.

Aftensmaden er blot en måltid som morgenmad og frokost, dvs. om man træner om morgenen, eftermiddagen eller sent om aftenen er ligegyldig. Det vigtige er selvfølgelig, at man får noget at spise efter sin træningssession, da musklerne har brug for ernæring for at være i stand til at genopbygge sig selv. Jeg vil anbefale, at hovedparten af kulhydraterne og proteinerne indtages efter træning, hvorfor portionerne for frokosten eller aftensmaden skal skæres ned.

Fordelen ved at træne så sent, er helt klart færre mennesker i træningscentrene, mere ro i sindet og flere ledige maskiner. Nu træner jeg primært ved 17-tiden efter arbejde, da jeg gerne vil slappe af om aftenen, og på det tidspunkt er der som regel fuldt hus. Derudover er der også strid om maskinerne, samt en masse larm, dog er det en personlig præference hvornår man vælger at træne.

Ulempen ved at træne så sent om aftenen er risikoen for forstyrrelse i søvnrytmen. Har man svært ved at falde i søvn efter træningssessionen, kan dette være årsagen. Har man implementeret periodisk faste i sin hverdag, kan det også være udfordrende i denne sammenhæng. Her kan man enten vælge at udskyde frokosten til et senere tidspunkt, således man formår at faste i de 14 - 16 timer, eller også kan man forkorte fasteperioden og dermed forlænge spisevinduet. Dvs. er ens spisevindue på 8 timer, kan man forlænge det til 10 - 12 timer. Der fastes dog mindre, men det vil stadig gøre en forskel.

Om du træner tidligt om morgenen, eftermiddagen eller sent om aftenen gør ikke nogen forskel, så længe der spises rigtigt. Nogle er i stand til at yde optimalt tidligt om morgenen, mens andre sent om aftenen. Til gengæld yder jeg maksimalt om eftermiddagen efter arbejde, men nu er min krop også vant til at træne på det tidspunkt. Vores kroppe er vidt forskellige, dog er den vanvittig god til at tilpasse sig.

Forstå din krop og plej den med omhu.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort