Hvor længe og hvor ofte?
Hvor længe og hvor ofte?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 8. januar 2016
Tags: Fitness, Træning, Sundhed

Der findes ikke en gylden regl for, hvor længe og hvor ofte man skal træne.

For mit vedkommende får jeg dårlig samvittighed, hvis jeg ikke træner i en længere periode, da fitness er blevet en vigtig del af mit liv. Dog er jeg ikke en fanatiker, da det også skal være sjovt at leve. At træne 2 gange om dagen eller i alle ugens dage vil jeg aldrig kunne implementere i mit liv, da jeg også vil nyde livet. Jeg får meget mindre dårlig samvittighed, siden jeg er hoppet over på faste-diæten, idet min form er blevet markant bedre, samt jeg passer på kosten, især i hverdagene.

Som det er lige nu, træner jeg ca. 3-4 gange om ugen, hvor de 3 af dem er styrketræning og den sidste er cardio, som typisk udføres dagen efter en bytur i weekenderne. Mine træningssessioner varer ca. 45 min - 1 timer og det skal ikke være længere. Jeg nyder skam at træne, men jeg vil ikke bruge alverdens tid i træningscentret, da der også skal være plads til andre ting på dagen. Sætter man de forbrugte træningstimer i perspektiv med antallet af timer om ugen, er det jo ingen tid.

Mit mål med hver træningssession er at træne fokuseret, holde korte pauser og aktivere musklerne. Efter mange års træning og masser af erfaring har jeg opbygget en kæmpe vidensbase omkring opbygning af muskler. Det behøver slet ikke at være smertefuldt og super tungt, så længe man sørger for at stimulere sine muskler og ikke udsætte dem for stress. Det vil jeg komme mere ind på i et andet indlæg.

Muskelopbygning er en kunst i sig selv, som skal eksperimenteres og forstås. Vi er trods alt forskellige og bygger muskler på forskelligvis, hvorfor en andens træningsprogram ikke nødvendigvis passer til én selv. Jeg har knoklet, svedt og været frustreret utallige af gange før i tiden, da jeg ikke kunne forstå, hvorfor min krop ikke byggede muskler eller forbrændte fedt. Én af de vigtigste ting jeg har lært gennem processen er simpelthen, at kost og søvn er ektremt vigtige parametre når det kommer til resultater. Resultater kommer selvfølgelig ikke over en nat eller uge, hvorfor man skal tro på det man gør er rigtigt.

Mit råd til dig er at finde en balance mellem din hverdag og træning. Det er kun dig selv, der kan vurdere hvor mange dage om ugen og hvor længe du formår at træne. Føler du selv at træningen har været god, er det et godt tegn. Omvendt må du give den mere gas fremover. Det kræver selvfølgelig en stor indsats at være sund og i god form. Nogle ting er ikke nemt i livet, og træning er langt fra en undtagelse. Har man formået at forstå sin krop, vil alting være noget nemmere og mere overskueligt. Tænk engang, hvis det var nemt at komme i god form, ville alle kunne gøre det.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort