Cheat days
Cheat days

Skrevet af Kim Long Nguyen, 25. januar 2016
Tags: Cheat day, Kalorier, Proteiner

Der er forskellige fortolkninger af begrebet Cheat day, og uanset hvilken fortolkning man vælger at følge, er helt op til én selv. Der er sågar også noget, som hedder Cheat meal, men jeg fortolker Cheat meal det samme som Cheat day, da man i princippet "snyde-spiser" på selve dagen, uanset om det er en eller flere Cheat måltider.

Hvad betyder Cheat day for mig?

For mit vedkommende er Cheat day blot en dag, hvor jeg spiser det jeg har lyst til uden at have mulighed for at veje det. Dvs. en god omgang buffet på Restaurant Flammen, spisning hos familie eller venner o.l., hvor det ikke er muligt at beregne antallet af kalorier. Spiser jeg på Burger King eller McDonald's har jeg mulighed for at tælle kalorier, da MyFitnessPal har registreret kalorieindholdet på de fleste burgere, french fries osv. Man kan endda også finde kalorieindholdet via hjemmesiden Gratiskalorietabel.dk, hvis man skulle være i tvivl.

Personligt, elsker jeg god mad og det får jeg hver eneste dag! I hverdagene hvor jeg så vidt muligt prøver at beregne kalorieindholdet i maden, spiser jeg stadig det jeg har lyst til, så længe antallet af kalorier og fordelingstallet for makroerne overholdes, især proteinerne.

Med Cheat days gør det livet endnu sjovere, da man blot spiser det man har lyst til, dog taget i betragtning af at jeg får rigelig af proteiner. Det ville være noget af et kedeligt liv, hvis maden skulle vejes og beregnes hver eneste dag i alle ugens dage, hvorfor der også skal være mulighed for lidt sjov og ballade. En tommelfingerregel er, at jeg sørger for at få rigelig af proteiner hver eneste dag, da en kombination mellem proteiner og tilstrækkelig kalorier er med til at vedligeholde muskelmassen. Det er selvfølgelig umuligt at holde styr på antallet af indtagede kalorier og proteiner på Cheat days, men har man beregnet kalorier og makroer i noget tid, har man nemmere ved at gætte sig frem til, hvor mange af disse der er indtaget.

Nu hvor jeg er i gang med at bulke, er det endnu sjovere at "snyde-spise", da jeg skal sørge for at være i kalorieoverskud på mine træningsdage, samt få rigelig af proteiner og kulhydrater. Eksempelvis fik jeg følgende hos min mor i lørdags:

  • Vietnamesisk risnuddel-ret med flæskesteg og forsårsruller (Bún thịt nướng chả giò)
  • Friteret rejer
  • Vietnamesisk dessert med hvide bønner og kokosmælk (Chè đậu trắng)

Bún thịt nướng chả giòFriteret rejerChè đậu trắng

Ved jeg på forhånd at jeg eksempelvis har Cheat days på fredag og lørdag, styrketræner jeg disse dage, og søndag vil jeg så vidt muligt klemme en omgang cardio-træning ind, da der skal forbrændes fedt.

Er man til gengæld ved at cutte, vil jeg anbefale at holde kalorieindtaget på et moderat niveau og evt. holde sig til max 1 Cheat day om ugen, da det er hårdt nok at cutte i forvejen, og det ville være ærgerligt hvis resultaterne blev påvirket gevaldigt.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort