Snacks
Snacks

Skrevet af Kim Long Nguyen, 4. august 2016
Tags: Snacks, Kost, Intermittent fasting, Fedttab

Jeg er ikke den store tilhænger af snacks, da jeg godt kan lide at spise store måltider. Oftest spiser jeg skyr, frugter og desserter, såsom is, slik og chokolade, men det er som regel kort efter aftensmaden.

Snacks er en personlig præference. Nogle nyder at snacke, hvilket typisk forbindes med mellemmåltider, men det kan hurtigt gå over gevind, hvis man ikke kan begrænse sig selv.

Som sagt er jeg til store måltider, hvorfor jeg ikke snacker, men det gør det også mere besværligt at overvåge kalorieindtaget, især hvis jeg mister overblikket.

Ift. fedttab kan snacks være en forhindring, da man for det første nemt mister overblikket, hvorfor chancen for at overspise er større. For det andet bliver ens krop konstant fodret med energi, hvilket ikke giver kroppen lov til at komme i ketose. For mit vedkommende giver det en træthedsfornemmelse i kroppen, når kroppen bliver fodret konstant.

Ketose er nemlig det stadie, hvor kroppen benytter fedtdepotet som energi, når al maden er fordøjet. Det forklarer også hvorfor periodisk-faste fungerer så godt, da kroppen ikke får energi i længere tid.

Min personlige erfaring er, at min krop og hjerne føles langt mere effektiv, når jeg ikke snacker eller faster i længere tid. Har du til gengæld et højt aktivitetsniveau i dagligdagen på arbejdet eller i det private, anbefales det at indtage snacks/mellemmåltider og forkorte faste-vinduet, medmindre man er til meget større måltider.

Er du glad for at snacke, og ikke har problemer med kroppen, skal du selvfølgelig bare blive ved med det. Vil du til gengæld tabe fedt, skal en række tiltag iværksættes. Snacks kan både bestå af usunde og sunde fødevarer, men i bund og grund handler det om kaloriebehovet kontra kalorieindtaget.

Dette er blot mit råd og livsstil, og det vil jeg blive ved med at gøre resten af mit liv. Ikke kun fordi det virker, men det gør mig afsindig lykkelig, da jeg har fået en bedre forståelse af min krop.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort