Variér øvelserne for optimal muskelvækst
Variér øvelserne for optimal muskelvækst

Skrevet af Kim Long Nguyen, 7. februar 2017
Tags: Fitness, Aktiv, Træning, Styrketræning

Opbygning af muskelvæv er ikke helt nemt, hvis man ikke ved hvad der skal til. Én ting er at styrketræne og stimulere musklerne, en anden er at opnå optimal muskelvækst. Kroppen er fantastisk på mange måder, men den er ligeså kompliceret.

Muskelvækst er afhængig af flere faktorer, primært kost og søvn. Dog opnås den optimale muskelvækst ved at overraske kroppen. Det er nemlig således at kroppen har en såkaldt hukommelse for hvad den bliver udsat for, hvorfor det med tiden vil blive sværere at bygge større muskler hvis kroppen konstant udsættes for de samme øvelser og modstand.

Ved at variere øvelserne, dvs. der løbende trænes forskellige øvelser for den samme muskelgruppe, vil kroppen blive overrasket og dermed stimuleres musklerne yderligere. Det gør også træningen sjovere, idet det ikke bliver en fast rutine bestående af de samme øvelser hver gang. For mit vedkommende prøver jeg så vidt muligt at køre forskellige øvelser for eksempelvis biceps og triceps for hver træningssession. Der vil være et tidspunkt, hvor de samme øvelser køres igen, men formålet er at opnå optimale resultater ved at variere øvelserne og overraske kroppen.

Er man ikke meget for jævnlige ændringer af øvelser, vil ændring af træningsmønstret også have en optimal effekt. Og med ændring af træningsmønstret mener jeg blot, at der bliver ændret ved parametrene i den enkelte øvelse, dvs. vægten, antal sæt og gentagelser. Dette giver også en overraskende effekt for kroppen, ved at køre med tunge eller lette vægte skiftevis, hvilket jeg også har implementeret i min træning.

Disse variationer af træning fungerer rigtigt godt for mig, og ser løbende resultater, men vi er trods alt mennesker med vidt forskellige måder at træne på. Er du dermed stødt ind på en mur, hvor der ej længere opnås resultater, så prøv at variere øvelserne og træningsmønstret. Det skal dog understreges at blot fordi det fungerer for mig, er det ikke ensbetydende med at det også fungerer for dig, men det er et forsøg værd at eksperimentere.

Jeg har gennem årene opnået en større forståelse for min krop, og det har hermed også givet mig en større forståelse, motivation og passion for træning. Træning er nemlig ikke bare træning. Det er en kunst, som tager tid at mestre.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort