Er proteintilskud nødvendigt?
Er proteintilskud nødvendigt?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 14. januar 2016
Tags: Proteiner, Kalorietælling, Fitness, Kost

Har været stor tilhænger af proteintilskud, i form af pulver og chokoladebarer, før i tiden. Købte flere kilo proteinpulver hvert kvartal i mange år, både whey og kasein. Siden jeg begyndte at tælle kalorier, er jeg gået væk fra proteintilskuddet, da min kost allerede består af meget protein.

Ved at tælle kalorier, ved brug af eksempelvis app'en MyFitnessPal, får man et godt overblik over de forskellige ernæringer, og i mit tilfælde får jeg mere end rigeligt, hvorfor jeg ikke har behov for proteintilskud.

Proteiner i fødevarer har en højere kvalitet i forhold til proteinen i tilskudsprodukterne, og derfor anbefales det at hovedparten af de indtagede proteiner kommer fra fødevarer. Ifølge mine erfaringer kan jeg sagtens tage på i muskelvækst ved ikke at indtage proteintilskud, så det er slet ikke nødvendigt at indtage proteintilskud, hvis man får tilstrækkelige proteiner gennem kosten.

Førhen var jeg opsat af tanken om, at det ikke var muligt at bygge muskler uden proteinpulver, hvorfor jeg drak 1-2 shakes om dagen, men med tiden er jeg blevet klogere på dette område og har ikke tænkt mig at købe proteintilskud fremover.

Godt nok smager proteinshakes og proteinbarer skønt, afhængig af smagsvarianten, og i princippet kunne de nydes som desserter, men for mit vedkommende er proteintilskud relativt dyrt og personligt vil jeg hellere gemme de kalorier på god mad.

Hvis du har svært ved at få tilstrækkelige proteiner gennem kosten, er proteintilskuddet nødvendigt. Brug evt. en app, som kan registrere de indtagede ernæringer for at få et overblik over, hvor mange gram protein der indtages dagligt. Jeg bruger selv MyFitnessPal, men der findes et hav af forskellige apps, som tilbyder samme funktion.

Indtager du flere proteiner, end din krop har gavn af, er det ikke kun spild af protein, men også penge. Hvor mange gram protein kroppen har behov for, vil jeg komme nærmere ind på i et andet indlæg.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort