Ingen tid til træning?
Ingen tid til træning?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 29. august 2016
Tags: Træning, Livsstil, Aktiv

Der er altid nogen, som ikke har tid til at træne, hvilket du helt sikkert har hørt før. Det kan også være dig selv. Jeg møder ofte folk, som påstår at de simpelthen ikke har tid til at træne, pga. studiet, arbejdet og diverse aktiviteter eller ren og skær dovenskab.

Det er nemlig ikke et spørgsmål om der er tid til det, men snarere om interessen er der. Jo større interesse der er, jo højere prioritet vil det også være på ens to-do liste, ligesom alt andet i livet. At påstå at der ikke er tid til træning, er præcis det samme som at sige "træning siger mig ikke noget".

Jeg har været i samme situation, hvor træning ikke havde min interesse. Træning sagde mig ikke så meget da jeg var 18 år gammel, selvom jeg var på grænsen til at være svært overvægtig, idet det var for hårdt og resultaterne var der slet ikke. Motivationen var rigtig høj til at starte med, men den faldt til gengæld meget hurtigt til jorden, da tålmodigheden ikke var der, og frustrationerne var der mange af. Det hele var bare noget rod. Med andre ord var motivationen der ikke.

I dag har jeg helt klart et helt andet syn på træning. Har fået større forståelse for træning, kost og min krop, og det har virkelig boostet motivationen for at træne og hvor jeg gerne vil hen med min træning. Træning er ikke bare træning, men en meget større helhed, som har en helende effekt på kroppen. Det er nemlig en forplejning til kroppen, og det er også noget jeg kan mærke, hvergang der trænes.

Når man ikke ved bedre, er det helt klart en kompleksitet at komme i gang, samt vedligeholde motivationen. Derfor er det noget sludder at melde ud, at man ikke har tid. Man kan altid finde tid til at træne, selvom hverdagene er fuldt bookede. Enhver kan sagtens afsætte tid af til træning 2-3 gange om ugen, men spørgsmålet er bare om man orker. Det er ikke en umulig opgave at indføre træning i sin hverdag, det kræver bare engagement og selvdisciplin.

Motivation er en afgørende faktor til at komme i gang, og forståelse for træning, kost og ens krop er andre faktorer, som er med til at vedligeholde motivationen. Så snart man har fået åbnet øjnene op for træning, fordelene ved at træne og hvad det gavner kroppen, følger motivationen og resultaterne automatisk med. Træner man bare for at træne, får man ikke det bedste udbytte af ens træning, idet der ikke er nogen mål at bestræbe sig efter. Har man til gengæld et mål, f.eks. tage på i muskelmasse, være mere markeret eller vedligeholde sin vægt og muskelmasse, kræver det mere forståelse indenfor disse områder. Ligeledes er der træningsformerne, om det er styrketræning, calisthenics, crossfit, løb, cykling osv., hvad der fanger ens interesse. Der er et hav af forskellige træningsformer, men det er en personlig præference, hvad man kan lide at træne.

For mig er træning en kunst, som tager tid at mestre både fysisk og mentalt. Hvis det var nemt at komme i god form, ville denne problemstilling være ikke-eksisterende. Gennem årene har det været en utrolig udfordrende og spændende rejse for mig, og det har været utroligt lærerigt og jeg lærer stadig mere gang på gang. Denne viden er med til at skabe livsglæde, livskvalitet og balance i livet, som jeg værdsætter utroligt højt. Mit mindset, som er gået fra at hade træning til at elske det, har virkelig ændret sig gennem årene, og jeg er stolt over at være den person jeg er i dag.

Til dem der mangler motivation og viljestyrke, hvis jeg kan, kan I også! God træning til jer derude!

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort