Lad dit ego blive hjemme!
Lad dit ego blive hjemme!

Skrevet af Kim Long Nguyen, 3. januar 2018
Tags: Fitness, Sundhed, Træning, Skader

Så er det nye år gået i gang, og for mange er det ensbetydende med at komme tilbage i form efter en forkælende decembermåned. For den enkelte som ikke er vant til at vedligeholde sin træning, vil det allerede være et mundfuld at se de rutinerede træningsudøvere, så snart der trædes ind i træningscentret.

Én ting at slå fast er, at ikke alting behøver at være en konkurrence. Alle skal jo starte et sted, så det er slet ikke pinligt ikke at være trænet og rutineret. Nogle personer får det bedre med sig selv ved at gøre tingene hurtigere og tungere end andre, da disse er konkurrence-minded, men i sidste ende vil det medføre ubehagelige skader hvis der ikke passes på. Den optimale måde at træne sin krop op på, er at udfordre kroppen gradvist, således kroppen vænner sig til belastningen. Dermed vil sandsynligheden for skader minimeres.

I mine yngre dage har jeg selv været i den situation, hvor jeg ønskede at opnå samme fysik og styrke som adskillige andre. Én ting jeg relativt hurtigt fik på plads var, at resultater ikke opstår på kort tid. Det kræver selvdisciplin og hårdt arbejde for at opnå sit mål, hvorfor det ikke bare er nok at træne i sjældne mellemrum men kræver konstant vedligeholdelse.

Desuden var jeg overbevist om, at hvis jeg løftede tilnærmelsesvis lige så tungt som de rutinerede, ville jeg opnå samme fysik. Det viste sig åbenbart ikke at holde stik, og det er hermed konsekvensen ved at være uvidende.

Kroppens udseende og sundhed afhænger derfor ikke kun af, hvor stor en indsats der ydes, men også forståelse for kroppen.

Alt for ofte observerer jeg folk, især nybegyndere og urutinerede, som træner for tungt ift. den udførte træningsteknik, og det giver unødvendig belastning på kroppen. Og med denne belastning vil det med tiden medføre unødvendige skader.

Derfor vil det være en fordel, samt langt mere fornuftigt, at træne sin krop gradvist til at kunne modstå den stigende belastning. Og jo mere rutineret og trænet kroppen er, jo bedre vil kroppen kunne håndtere belastningen og dermed også restituere hurtigere ift. ømhed. I bund og grund handler det om at lytte til sin krop og have teknikken i orden. Hellere opbygge kroppen op stille og roligt fremfor at fremskynde processen, da det som sagt vil medføre skader.

Lad derfor dit ego blive hjemme og lyt mere til kroppen. Opstår skader, vil der ikke være meget træning at hente, så hellere tage det med ro.

Der vil altid være nogen, som er større og stærkere end én selv, men dette skal ikke anses som en forhindring eller konkurrence. Se det hellere som inspiration, som du kan lade dig blive inspireret af. Disse individer startede også gradvist med at bygge deres kroppe op, og med tiden er de kommet langt hen ad vejen og endda overgået deres forventninger og mål.

Livet mod et sundere og stærkere krop, er et længerevarende forløb, som skal vedligeholdes løbende. Dermed er det også vigtigt at have den mentale del med sig, dvs. motivation og selvdisciplin. Jo større interesse du har for træning, jo større forståelse og viden vil du opnå med tiden. Og med større viden og forståelse vil du have et langt større overblik på sigt, hvordan du bedst muligt opnår dit mål.

Kigger jeg tilbage i bakspejlet, ville jeg for ca. 10 år siden ikke have troet at kunne kommme så langt som jeg er i dag. Hvis jeg kan, kan du også. Find dit træningstempo, lær din krop bedre at kende og resultaterne vil med garanti komme.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort