Værdsæt din krop
Værdsæt din krop

Skrevet af Kim Long Nguyen, 9. januar 2017
Tags: Sundhed, Livsstil

Der vil som regel være én eller to ting, som man hader ved sin krop. Ikke alle er født med en drømme-krop, men i stedet for at tænke i problemer, vil livet være mere optimistisk, hvis man tænkte i løsninger.

Ethvert medie nu om dage har stor fokus på skønhed, at være i god form, slank, muskuløs osv., hvilket er med til at skabe strid på synet af kroppen hos mange. Det er vigtigt at understrege, at kroppen er en smuk ydre, som besidder fantastiske egenskaber og funktioner. Alles kroppe er unikke og smukke på sin måde, hvorfor den ikke skal hades, men elskes og værdsættes. Kroppen kan nemlig have mange former gennem livet, men det er op til den enkelte individ at forme den efter sine ønsker.

For ca. 10 år siden ønskede jeg mig en slank og muskuløs krop, med andre ord var det mit drømmemål. På daværende tidspunkt var jeg overvægtig, utålmodig og frustreret over der ikke var fremskridt, på trods af jeg trænede, hvorfor lyset for enden af tunnellen var minimal. Var endda misundelig, da jeg så andre med en meget pænere fysik og ikke skulle døje med den overvægt, jeg havde.

I dag har mit syn på kroppen fået en kæmpe omdrejning. Godt nok er jeg ikke kommet i mål med mit drømmescenarie, men jeg har fået åbnet øjnene op og opnået en langt større tilfredsstillelse.

Gennem årene har jeg fået en markant bedre forståelse for kroppen, og i dag er jeg 100% overbevist om at målet kan realiseres, til forskel fra dengang. Det vigtigste jeg har erfaret og lært er, at det, for mig, ikke handler om at få den "perfekte" krop, men at få kontrol og forståelse for sin krop. Har man formået at få det på plads, vil alt være muligt og man vil med garanti også få mere selvtillid, livsglæde og dermed færre bekymringer.

Kroppen er en meget kompleks enhed, som kræver opmærksomhed og pleje. Vedligeholdes kroppen ikke, vil det få konsekvenser både for kroppen men også det eksterne. Og med det eksterne menes alt det der foregår udenpå kroppen, dvs. privatlivet, arbejdet, fritidsinteresser osv. Eksempelvis er jeg blevet meget mere social, mindre genert, samt tør at stå mere frem. Jeg har fået langt mere selvtillid, hvilket har resulteret i langt større livsglæde.

Livet er simpelthen for kort til ulykkelighed og frustrationer på vegne af sin krop. Vi har dette liv og denne krop, så sørg for at værdsætte den og har du et mål om at få mere ud af livet, samt livets glæder, er det nødvendigt med en indsats. Gør en forskel for dig selv ved at blive klogere på kroppen og du vil blive belønnet resten af livet.

Og der er kun en måde at blive klogere på, og det er at eksperimentere med sig selv. Forudsætningen er, at man besidder følgende egenskaber:

  • Dedikation
  • Tålmodighed
  • Selvdisciplin
  • Troen på sig selv

Gør en forskel for dig selv, det fortjener du og din krop!

Har du behov for inspiration for at komme i gang, skal du endelig kontakte os

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort